Haku

Nuoret

Kirjasto vinkkaa

Ajankohtaista - lapset ja nuoret

Kirjastokortti ja PIN-koodi

Kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin voi hankkia kaikista Louna-kirjastoista. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen vanhemman tai huoltajan kirjallisen luvan. Sama kortti käy kaikissa Louna-kirjastoissa. Lisätietoa kirjastokortista.

E-aineistot

Kirjastokortin ja PIN-koodin haltijana voit käyttää kirjaston e-aineistoja kotoa käsin: lukea e-kirjoja, kuunnella e-äänikirjoja, kuunnella musiikkia ja vaikka lukea ulkomaisia harrastelehtiä. Lisätietoa e-aineistoista.

Pelaaminen kirjastossa

Joissakin kirjastoissa voi pelata erilaisia lautapelejä ja palapelejä. Konsoli- ja lautapelejä voi myös lainata, tarjonta on kirjastokohtaista.

Forssan ja Humppilan kirjastoissa voi pelata myös Playstation 4 -konsolilla, ja Forssassa on pelattavana lisäksi Wii U.

Lukudiplomi

"

Harrastatko lukemista? Tiesitkö, että yläkoululaisetkin voivat suorittaa lukudiplomin? Lisätietoja saat Lukudiplomi-sivulta. Kysy lisää äidinkielen opettajalta.

Tai etsitkö vain mukavaa luettavaa? Lukudiplomi-sivun kirjalistoja voi käyttää mukavan lukemisen etsimiseen vaikka ei lukudiplomia suorittaisikaan.

Hyviä lukuhetkiä diplomikirjojen parissa!

Sivupiiri suosittelee nuorille

Tietoa opettajille

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on lukemaanhoukuttelemismenetelmä, jonka päämääränä on saada kuulija kiinnostumaan ja lukemaan esitelty kirja. Kirjavinkkausmahdollisuudesta voit tiedustella omasta kirjastostasi. Lisätietoa kirjavinkkauksesta.

Koulujen kirjasarjat

Kirjasarjat on suunnattu koulujen käyttöön, jotta koko luokka voisi yhdessä tutustua samaan teokseen. Lisätietoa koulujen kirjasarjoista.

Palvelut ryhmille

Kaikki ryhmät ovat myös tervetulleita tutustumiskäynneille. Kirjastojen aukioloaikana kaikki ovat tervetulleita, mutta ohjatuista vierailuista on sovittava etukäteen. Lisätietoa kirjastovierailuista.