Lapset

Kirjasto vinkkaa

Ajankohtaista - lapset ja nuoret:

Kirjastokortti

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa!

Kirjastokortin voi hankkia kaikista Louna-kirjastoista. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen vanhemman tai huoltajan kirjallisen luvan. Sama kortti käy kaikissa Louna-kirjastoissa. Lue lisätietoa kirjastokortista.

Satutunnit ja muut tapahtumat

Tiedot myös kirjaston lapsille suunnatuista tapahtumista löydät kirjaston tapahtumakalenterista louna.finna.fi:n etusivulta. Koronatilanteen vuoksi satutunteja ei nyt järjestetä esim. Forssan kirjastossa.

Pelaaminen kirjastossa

Joissakin kirjastoissa voi pelata erilaisia lautapelejä ja palapelejä. Konsoli- ja lautapelejä voi myös lainata, tarjonta on kirjastokohtaista.

Forssan ja Humppilan kirjastoissa voi pelata myös Playstation 4 -konsolilla, ja Forssassa on pelattavana lisäksi Wii U.

Lukudiplomi

Kuvituskuva lukudiplomista.

Harrastatko lukemista? Tiesitkö, että kaikki koululaiset voivat suorittaa lukudiplomin? Lisätietoja saat Lukudiplomi-sivulta - tutustu yhdessä opettajan tai vanhemman kanssa.

Tai etsitkö vain mukavaa luettavaa? Lukudiplomi-sivun kirjalistoja voi käyttää mukavan lukemisen etsimiseen vaikka ei lukudiplomia suorittaisikaan.

Hyviä lukuhetkiä diplomikirjojen parissa!

Sivupiiri suosittelee lapsille

Tietoa opettajille ja kasvattajille

Tietoa lasten ja nuorten kirjastopalveluista Louna-kirjastoissa

Louna-kirjastoissa tarjotaan useita eri palveluita muun muassa koululais- ja varhaiskasvatusryhmille tai lukemaan innostamiseen. Täältä voit lukea lisätietoa lasten ja nuorten kirjastopalveluista Louna-kirjastoissa.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on lukemaanhoukuttelemismenetelmä, jonka päämääränä on saada kuulija kiinnostumaan ja lukemaan esitelty kirja. Kirjavinkkausmahdollisuudesta voit tiedustella omasta kirjastostasi. Lue lisätietoa kirjavinkkauksesta.

Lukukassit Jokioisten perhepäivähoidossa

Jokioisten kunnan perhepäivähoitopaikat ovat mukana kirjaston lukukassikokeilussa toimintakaudella 2020–2021. Lisätietoa ja Lukukassi-hankkeen materiaalit löytyvät täältä.

Koulujen kirjasarjat

Kirjasarjat on suunnattu koulujen käyttöön, jotta koko luokka voisi yhdessä tutustua samaan teokseen. Lue lisätietoa koulujen kirjasarjoista.

Palvelut ryhmille

Kaikki ryhmät ovat myös tervetulleita tutustumiskäynneille. Kirjastojen aukioloaikana kaikki ovat tervetulleita, mutta ohjatuista vierailuista on sovittava etukäteen. Lue lisätietoa kirjastovierailuista.