Haku

Lasten ja nuorten palvelut Tammelan kirjastossa

Satutuokiot järjestetään Tammelan kirjastossa syyskuusta huhtikuuhun tiistaisin klo 10:00. Satutuokiot ovat kaikille lapsille avoimia tilaisuuksia vanhemman tai hoitajan seurassa. Varhaiskasvatuksen ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista ma klo 12 mennessä. Tarkempia tietoja etusivun Tapahtumat-osiossa.

Kirjastoleikkiä leikitään eskariryhmien kanssa. Kirjastoleikki opettaa leikin keinoin lapsille kirjastonkäyttöä ja lukemisen tärkeyttä. Kirjasto kutsuu eskariryhmät kirjastoleikkiin sähköpostitse, joko syksyllä tai keväällä. Seuraavat kirjastoleikit järjestetään keväällä 2021.

Kirjavinkkaukset tehdään alakouluille säännöllisen aikataulun mukaan. Yläkoululaisten vinkkauksista voi kysyä lisätietoja kirjastosta. Järjestämme myös kirjailijavieraita sekä alakouluille että yläkouluun. Syksyllä 2020 vinkataan 4. luokkalaiset kirjastovierailun yhteydessä ja keväällä 2021 vinkataan 5.-6. luokkalaiset.

Kirjakassit ovat oivallinen apuväline opettajille. Kirjastosta voi pyytää valmiiksi pakatun kassillisen kirjoja omalle luokalleen luettavaksi. Tyhjiä kasseja on koulukeskuksella. Kirjakasseista voi sopia ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Tiedonhankinnan- ja kirjastonkäytön opastusta tarjotaan erityisesti yläkoulun aloittaville seiskaluokkalaisille, tavallisesti lukukauden syyspuoliskolla. Lukuvuonna 2020-2021 opastus toteutetaan loka-marraskuussa.

Kirjastovierailulle ovat tervetulleita kaikki päiväkoti- ja koululaisryhmät. Ryhmille voidaan esitellä kirjastoa, sen palveluja ja materiaaleja. Lainaamaan voi tulla milloin vain kirjaston aukioloaikoina, myös omatoimiaikaan. Kirjojen lisäksi kirjastosta saa myös elokuvia, musiikkia, äänikirjoja, lehtiä ja pelejä. Jos ryhmä haluaa tulla opastetulle vierailulle, se kannattaa sopia hyvissä ajoin etukäteen.

Nähdään kirjastossa!

Lisätiedot ja yhteydenotot,
noora.oluikpe@tammela.fi
040 640 4067