Haku

Tammelan kirjasarjat alakouluille

Tammelan kirjastoauton kokoelmiin kuuluu yli 30 koulujen käyttöön tarkoitettua kirjasarjaa. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 5 ja 35 välillä. Useimmissa sarjoissa on kuitenkin vähintää 20 kappaletta kirjoja. Kirjojen hankinnassa on pyritty siihen, että kaikille alakouluikäisille olisi luettavaa.
Kirjasarjoja ei voi varata tai uusia verkkokirjaston kautta, ota yhteyttä suoraan kirjastoon. Kirjastoauto toimittaa kirjasarjat kouluille. Kaikki sarjojen kirjat eivät mahdu auton kyytiin, vaan niitä toimitetaan pyynnöstä. Kirjastoautossa voi kuitenkin tutustua kirjoihin.

HUOM! Järjestä lista haluamallasi tavalla: Tekijä / Vuosi (uusin ensin) jne.

Muokattu: 30.8.2022
Hakutulos 1
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-4 luokille

Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka on oivaltava avaruusaiheinen tietokirja uteliaille lapsille. Kirja sisältää Pikkukarhun vinkit oman aurinkokunnan pienoismaillin tekoon sekä tähtikartat omia tähtiseikkailuja varten.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3-5 luokille

Itsepintainen sumu riivaa syksyistä Helsinkiä öisin. Sumussa laukkaa aavehevonen, joka rikkoo liikkeiden näyteikkunoita Aleksanterinkadulla ja sotkee Esplanadin istutuksia. Poliisi on ymmällä. Kun hevonen iskee Stockmannin tavarataloon, jossa Heikin äiti on myyjänä, Heikki perustaa kaveriensa kanssa salaseuran Apassit. Apassit päättävät ottaa selvää aavehevosen arvoituksesta. He joutuvat elämänsä seikkailuun, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Samalla lukija tutustuu yli sadan vuoden takaiseen Helsinkiin ja sen värikkäisiin hahmoihin. Aavehevosen arvoitus aloittaa lasten hauskan seikkailusarjan, jossa tutkitaan salaperäisiä tapauksia noin vuonna 1910.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

2-3 luokille

Torstaiaamuna Villen luokkaan astelee kummallinen sijainen: lyhyt, kalju poika puku päällä ja saappaat jalassa. Pian selviää, ettei Urho olekaan opettaja, vaan uusi oppilas! Professorivanhempiensa ansiosta hän osaa kaikenlaista derivaatoista sienilajikkeisiin ja aloittaa siksi koulunkäynnin suoraan kolmannelta luokalta.

Koulussa tapahtuu kummia. Rehtori tanssii sadetanssia ja eksyy luontoretkellä metsään. Urhon äidin suunnitelma sukellusveneeksi muutettavasta talosta on mielenkiintoinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3-4 luokille

Metsäneläimet johdattavat jännittävään seikkailuun ruotsalaisen mestarikirjoittajan maagisessa tarinassa. 9-vuotias Marcus ja hänen serkuksensa ovat vieraisilla isoisänsä luona, mutta loma ei olekaan niin rauhaisa kuin he ovat kuvitelleet. Kun tarkkavainuinen Pelle-koira johdattaa lapset metsässä arvoituksellisen teltan luo, alkavat oudot tapahtumat seurata toistaan. Jotakin vaarallista on tekeillä kolmen luolan vuorella. Mitä on kätketty salaperäiseen kolmanteen luolaan? Kolmannen luolan salaisuuden kiehtovassa maailmassa apua voi onneksi saada myös karhuilta ja susilta, ja tietenkin koirilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5-6 luokille

Zombeja, aaveita ja mörköjä ei ole olemassa! Eihän? No, Uhriniituntakaisen kylässä ei aina voi olla varma. Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta on yhtä aikaa karmea, kaunis ja ilkikurinen tarinakokoelma nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

2-4 luokille

Tuukka-Omar ja hänen verettömällä verivalalla vahvistettu ystävänsä Paavo saavat pulman ratkaistavakseen, kun heidän luokalleen tulee uusi oppilas, urheilullinen Olavi Virta. Yleensähän Tuukka-Omar ja Paavo pelaavat shakkia, hoitavat yhteistä minipossuaan Jaskaa ja oleilevat välitunnit kahdestaan. Mutta nyt he joutuvat uusien, urheilullisten haasteiden eteen. Entä mikä on ylä- ja alamummon salaisuus? Ja kuka kumma on Ali Tajunta, Setäpaisti?

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-2 luokille

Kaikki ihmiset ja eläimet haisevat joltakin, mutta haisunäädät löyhkäävät. Hyvältä tuoksuva Henkka on poikkeustapaus, jonka vieressä kukaan ei haisunäätien koulussa tahdo istua. "Hyi", sanovat haisunäätätytöt, joita hän pyytää treffeille. Vaikeuksien jälkeen Henkka löytää oman paikkansa elämässä ja kääntää erilaisuuden voitokseen. Tässä kirjassa käsitellään erilaisuutta ja sen sietämistä hersyvän huumorin keinoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-3 luokille

Kun malttaa katsoa tarkasti, ihan ruohonjuureen asti, on pihamaalla vilkas päivä. Siili on aamutoimissaan, koivu kehittelee silmujaan ja myyrä haukkaa palan porkkanasta. Puutarhassa pienikin on kaunista ja meininki on reilua. Kasvit tukevat toisiaan, eikä variksenpelätin koskaan väsy työntekoon. Jukka Itkosen hyväntuulisissa runoissa ei harrasteta turhaa nipottamista.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-6 luokille

Tuleva klassikko! Perinteisiä ja nykysatuja maailmalta ja Suomesta, Aisopoksesta Jukka Itkoseen, palkitun kuvittajan oivaltavasti tulkitsemina. Rakastettuja klassikoita, moderneja faabeleita, kansansatuja eri puolilta maailmaa! Joka lapsen toivekirjan sivuilla sipsuttaa, tepsuttaa, loikkii, mönkii, uiskentelee, ammuu, röhkii ja sirkuttaa monenkirjava joukko eläimiä Andersenin rumasta ankanpoikasesta intiaanisadun opossumiin ja Kari Hotakaisen tarinan tatuointistudiota pitävään lehmään.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

4-6 luokille

Totti ja Tiitus aikovat voittaa musavideokilpailun, mutta kymmenminuuttinen video ei synny käden käänteessä. Ei varsinkaan, kun idea on vohkittu maailmankirjallisuuden klassikosta eli Don Quijote -ritariromaanista. Räppitähdeksi suostuu Jokke, joka ei tunnetusti ole mikään ruudinkeksijä. Mutta juuri koomista tähtiainesta Tonnikihot-bändin esiintyjäkaartiin kaivataankin. Kun video on vihdoin valmis ja pojilla jo voitonmaku suussa, joku kähveltää ainoan dvd:n! Kuka mahtaa pokata tuhannen euron palkinnon Pätkämäen VPK:n talolla?

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

2-4 luokille

Reuhurinteellä vietetään halloweenia, hui! Pamppu näkee Aapeli Käen pihassa syyshämärässä outoja ukkeleita. Ovatko ne avaruusolentoja, joiden kynsistä Aapeli perheineen pitää pelastaa? Ja miksi koulun pihalla juoksee halloweeniltana kaljupäinen hahmo uimahoususillaan ja monta muutakin epäilyttävää ilmestystä?

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

2-4 luokille

Konsta ei ole enää kuka tahansa kolmasluokkalainen, vaan salapoliisi. Salapoliisi Konstan on vakoiltava, kuka rosvoaa kotona kalsareita, sukkia ja auton avaimia. Aina on jotakin kateissa! Salapoliisileikki muuttuu todeksi, kun Konstan pulpetille alkaa ilmestyä nimettömiä kirjelappuja. "Panokset kovenevat. Seuraa ohjeita. Tärkeä tehtävä odottaa. Älä hiisku kenellekään. Big X." Luokkatoverien ilmeet eivät paljasta salaperäisten viestien lähettäjää. Konstan on itse selvitettävä, kuka on nimimerkki Big X.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3-4 luokille

Vilja on rosvopäällikkö Hurja-Kaarlo Rosvolan heräteryöstö - tavallisesti Rosvolat nappaavat autoista vain karkkeja ja muuta syötävää, barbeja ja lehtiä. Mummolamatkalla ollut Vilja tulee mukaan vähän vahingossa, rosvoperheen omien lasten Helen ja Kallen seuraksi. Tytön järkytys muuttuu pian ymmärrykseksi. Hänestä on hauskaa, kun kaahataan nasta laudassa, pysähdytään uimaan milloin huvittaa, ryöstetään karkkeja, paetaan poliiseja ja Viljan isää, pelataan jatsia, syödään ulkona ja nukutaan teltassa. Rahat ovat Rosvoloille yhdentekeviä "hiirenpieruja". Mutta kun he paljastavat rosvojen kesäjuhlilla vahingossa omistavansa melkoisen aarteen, he saavat peräänsä sekä poliisit että muut rosvot.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-6 luokille

Kani Koipeliinin kuperkeikat on suomalaisten runosatujen klassikko, joka toi Kirsi Kunnakselle Kirjallisuuden valtionpalkinnon. 30 vuotta ilmestymisensä jälkeen teos julkaistaan Christel Rönnsin uudelleen kuvittamana. Hän teki Kunnaksen kanssa yhteistyötä jo vuonna 2005 ilmestyneen Tapahtui Tiitiäisen maassa -juhlakirjan kuvittajana. Alun perin vuonna 1979 ilmestyneessä Kani Koipeliinin kuperkeikat -kertomuksessa on monien tasojen leikistä syntyvää outoa vetovoimaa, joka saa tarttumaan siihen samalla innolla vuosi toisensa jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-6 luokille

Kunnaksen suurteos Seitsemän koiraveljeksen ja Koirien Kalevalan rinnalle. Ainutlaatuinen kuvakirja Suomen historian vaiheista 1500-luvulta 1800-luvulle.

Mikael Agricola, Juhana Herttuan hovi Turun linnassa, nuijasota, noitavainot, Viaporin rakentaminen, isoviha ja Tapani Löfving, hatut ja myssyt. Mauri Kunnas nostaa esiin merkittäviä hetkiä ja henkilöitä, mutta myös hupaisia pieniä tarinoita ja tavallisia ihmisiä, joiden kautta piirtyy kuva Suomen historian moninaisista vaiheista. Kunnas jos kuka tuntee historian ja osaa herättää sen henkiin tavalla, josta nauttivat kaikki lukijat lapsista aikuisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5-6 luokille

Kuudes luokka on loppumassa, ja Manu odottaa helpottuneena kesälomaa. Koulussa on vain ymmärtämättömiä opettajia ja ärsyttäviä luokkatovereita, ja kotonakin äidin kanssa puhumattomat asiat tekevät olon raskaaksi. Onneksi kesällä Manulla on aikaa paneutua rakkaimpaan harrastukseensa geokätköilyyn. Kätköä etsiessään Manu tapaa mustatukkaisen Helmin, jonka kanssa on helppo jutella ja mukava olla. Mutta onko tytöllä jokin salaisuus? Manu ja Helmi joutuvat keskelle jännittävää salamyyntivyyhteä, joka huipentuu pelottavaan sieppaukseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1-2 luokille

Outo vieras saa metsän eläimet varuilleen. Sillä on pelottava piikkiselkä, se sihisee ja näyttää kitaa. On sillä varmaan torahampaatkin! Pitäisikö viritttää ansa? Uuden ja oudon kohtaaminen pelottaa ja herättää vahvoja tunteita metsän väessä. Onneksi lopulta kohtaamiseen löytyy tapa, jossa kaikkien huolet ja toiveet kuullaan. Kirja yhdistelee tietoa ja runoa ja se käsittelee kulttuurien kohtaamisen problematiikkaa lämpimästi, mielikuvituksen ja riimittelyn keinoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Kertomus kaiken voittavasta ystävyydestä ajalta, jolloin ryövärit vaanivat metsissä, villihevoset kirmasivat niityillä ja maahiset tanssivat kuutamossa. Ronjan tarina on kertomus kaiken voittavasta ystävyydestä ja luonnon kauneudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Selkokirja.

Antti, Iida ja Ville ovat ystävyksiä, joilla riittää aina tekemistä. He temppuilevat skeittilaudoilla, pelaavat jalkapalloa, matkustavat ja pitävät huolta löytökoirasta. Yhdessä ei ole koskaan tylsää! Päivi Niinikankaan värikkään vauhdikkaat kuvat rytmittävät neljää tarinaa Antin, Iidan ja Villen touhukkaasta arjesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Leon naapuriin on avattu ihan uusi eläinten hotelli. Sinne omistajat voivat viedä lemmikkinsä pariksi päiväksi hoitoon. Leo, Sanni ja Veeti toivovat pääsevänsä hotellille huolehtimaan vauhdikkaasta lemmikkikatraasta. Luvassa on paljon uusi eläinystäviä ja muutama iloinen jälleennäkeminen.

Leon lemmikkiuutiset on helppolukuinen sarja juuri lukemaan oppineille.

Tallennettuna: