Haku

Jokioisten kirjasarjat

Jokioisten kirjaston kokoelmassa on muutamia kirjasarjoja koulujen käyttöön. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 5 ja 26 välillä. Kirjoja voi varata luokan käyttöön ottamalla yhteyttä Jokioisten kirjastoon puh. 050 4380632 tai sähköpostitse jokioisten.kirjasto@jokioinen.fi.

HUOM! Järjestä lista haluamallasi tavalla: Tekijä / Vuosi (uusin ensin) jne.

Muokattu: 2.2.2024
Hakutulos 1
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

22 kpl
5.-8.-luokkalaisille

Zombeja, aaveita ja mörköjä ei ole olemassa! ...Eihän? No, Uhriniituntakaisen kylässä ei aina voi olla varma... Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta on yhtä aikaa karmea, kaunis ja ilkikurinen tarinakokoelma nuorille.

Kemianopettajan käsi haisee päivä päivältä pahemmalta. Pikajunaan 214 nousee mummolaan matkustavien Irinan ja Toivon lisäksi laiha nainen, jolla on hyönteismäiset silmälasit. Tivolin onnenonginnasta voitettu nukke ei taida olla ihan tavallinen... Kirjan tarinat säikyttävät, hihityttävät ja käsittelevät pinnan alla monia nuoria ahdistavia asioita, kuten koulukiusaamista, vanhempien eroa ja yksinäisyyttä.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

10 kpl
Yläkouluikäisille

Herkkä ja valloittava nuortenkirja fanituksesta ja pelkojen voittamisesta.

14-vuotiaan Miran elämän valopilkku on k-pop. Hän pakenee arkea nettiin musiikin ja ihanien ystävien pariin unohtaakseen kiusaajat, ylihuolehtivan äidin ja epätoivoisen etäihastuksen. Kun Miran suosikkiyhtye ERR0RC ilmoittaa saapuvansa Suomeen keikalle, Mira haluaa mukaan keinolla millä hyvänsä. Ensin on vain kerättävä lippurahat ja saatava äiti uskomaan, ettei keikalla ole mitään vaaroja. Mutta millaista on astua maailmaan ja kohdata netissä eletty elämä vihdoin todellisuudessa?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

22 kpl
1.-2.-luokkalaisille

Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukemaan itse ja tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Leo, Oliver ja hänen isänsä ‒ eli Kalastuspartio Verkkoviikarit ‒ osallistuvat kylän omaan kalastuskisaan. On kisapäivän aamu, ja jännitys huipussaan. Kun verkoille on yhteistuumin päätetty juuri oikea paikka, on vain odotettava kärsivällisesti, tuleeko saalista ja kuinka paljon. Entä jos sitä tulee niin rutkasti, että vene ei pysy pinnalla? Jännittävä saaristoseikkailu on tulvillaan huumoria ja kalajuttuja!

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

16 kpl
Yläkoululaisille

Veretseisauttava jännitystarina pojasta, joka tapaa vampyyrin.

E-urheilijan urasta haaveilevan Aleksin jäätelöbaarireissu saa kauhistuttavan käänteen, kun naapuripöydän tyttö houkuttelee hänet syrjäiselle jättömaalle, raskaan metallioven luo. Käsittämättömillä voimilla tyttö kiskaisee Aleksin pimeyteen. Mutta päätyminen bunkkeriin nälkäisen vampyyrin kanssa on vasta alkua...

Vampyyrien kuolematonta lumoa hehkuva notkea fantasiajännäri pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl
Yläkoululaisille

Samaistuttava ja ronskin realistinen varhaisnuortenkirja Just Do Nothing, Aatu Sorsa kertoo Aatun muuttumisesta vauhdikkaasta pikkuskidistä itseään etsiväksi nuoreksi. Vanhemmat, kaverit, koulu, tytöt - missäpä ei ongelmia olisi. Kasiluokkalaisen Aatu Sorsan aivot ovat pelkkää tahmaa, eikä salibandykaan enää kulje. Faija vain ragee, äiteellä ei ole aikaa, opettajat sekoilevat, kiusaajaposse vaanii, ja paras ystävä Minttu on katkaissut välit ja vain synkistelee.
Jotta elämä ei olisi pelkkää tuskailua ja pikkuveljen hinkkaamista Fat Boyssa, kaveriporukka Landepaukkujen kanssa kohelluksia ja kokeiluita järjestyy kuin itsestään. Aatu uppoaa välillä syvään ja kylmään veteen, kun ei tiedä, miten olla toisten ja itsensä kanssa. Miten saa aukaistua umpisolmuja, kun niitä syntyy koko ajan lisää? Aatulla on onneksi salainen intohimo, mutta omana itsenään oleminen vaatii melkoisesti räpistelyä ja uskallusta.”Mua lohduttaa mun riimit, joita duunailen salaa. Ne kertovat mun elämän kriiseistä eli tällä hetkellä Mintusta ja siitä, ettei oo motii tehdä enää mitään.”

Heidi Korkiakangas on Nokian Siurossa asuva kirjoittaja ja erityisluokanopettaja, joka tekee suurella sydämellä työtä nuorten kanssa ja haluaa myös kirjoittaa nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

22 kpl
1.–2.-luokille

Helppolukuinen Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukijoita kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Hotelli Hämärä saa vihdoin ensimmäisen vieraansa, salaperäisen Konsta Lehtiön. Samaan aikaan alkaa tapahtua omituisia juttuja: keskiyöllä hotellin ovet aukenevat ja sulkeutuvat itsestään. Joku jättää outoja jälkiä myös ruokasaliin. Onko asialla aavekäsi? Teo, Tuukka ja Leila alkavat tutkia jännittävää tapausta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

yläkoululaisille
10 kpl

Mustia pilviä ja ilon pisaroita. Novelleja nuoruudesta.

Irina kadehtii umpirakastunutta Ellaa. Felix saa sanottua suorat sanat ex-tyttöystävälleen epäonnisella festarikeikalla. Viljami tempautuu riparileirillä irti takertuvasta äidistä. Ayshan vapaudella ei ole rajoja, kun hän tanssii kuulokkeet korvillaan yksin sateessa. Veljekset ihastuvat reppureissulla kumpikin Sabineen, joka vie toiselta sydämen, toiselta poikuuden. Veli-Matti tajuaa karvaan hiihtokisatappion jälkeen, mitä isä hänelle merkitsee.

Nuoria eri lähtökohdista. Nuoria joita perhesiteet puhuttavat ja tunteet riepottavat. Ärtymys ja kiukku. Kaipuu, suru ja kateus. Ilo ja hurmos. Rakkaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

yläkoululaisille
10 kpl

Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Kuka määrää, mihin uskomme? Vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä.

Aleksei on nuori mies, jonka isä johtaa ihmistutkimuslaitosta osittain meren alle peittyneessä Tokiossa. Laitokseen tuodaan säännöllisesti lasti koeyksilöitä, niin myös Satomi, nuori nainen, jolta on tarkoitus pyyhkiä muisti. Satomista tulee Aleksein harjoitustehtävä, sillä pojan on määrä jatkaa isänsä työtä. Mutta pinnan alla velloo jo, nuori sukupolvi näkee vanhempiensa luoman järjestelmän kauhut.

Mistä valo pääsee sisään jatkaa kiitetyn Korento-romaanin tarinaa. Korento valittiin Topelius-palkintoehdokkaaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Onhan näitä, värikkäitä merten kaloja. Ja lyhtykala osaa sytytellä valoja.

Meitä on niin moneksi, ja lähdetäänpä tästä: Elämä on parhaimmillaan aina värikästä.

Tälle reissulle kannattaa pakata mukaan utelias katse ja iloista mieltä. Saatat tavata tukaanin, kiivin, vesipuhvelin, uupuneen undulaatin - ja tietenkin pandan. Marakatin päässä on patti ja neitoperholla kerho. Mikä mursumuoria lämmittää ja kirahvia kummaksuttaa?

Jukka Itkosen hauskat runot ja Matti Pikkujämsän hyväntuuliset kuvat marssittavat esiin eläinkavalkadin, joka ei tule vastaan ihan kotimetsässä.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl
4.-6.-luokille
Lukuvarkaus-palkinto 2021

Koukuttava mysteeriromaani lapsille.

Kun Agnes näkee hautakiven oudon tekstin, arvoitus ei jätä häntä rauhaan. Suositun Mörkövahti-sarjan kirjoittajan uusi mysteeriromaani alakoululaisille!

Kaikki alkaa sinä päivänä, kun Agnes avaa hautausmaan portin. Hän on juuri muuttanut tylsääkin tylsempään Harmalan kylään ja jättänyt taakseen pääkaupungin ja vanhat kaverit. Outo tapahtumasarja nappaa kuitenkin Agnesin mukaansa ja hänen elämänsä muuttuu jännittävämmäksi kuin koskaan. Hautakiven teksti nostaa Agnesin karvat pystyyn, ja pian hän alkaa nähdä unia vanhanaikaisesti pukeutuneesta tytöstä, joka kätkee puutarhaan avaimen. Kun sama puutarha oikeasti löytyy Harmalasta, on Agnesin pakko löytää avain. Mihin lukkoon se sopii?

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

yläkoululaisille
22 kpl
Kuolleiden kirja - Paluu Uhriniituntakaiseen on hyytävä, ihastuttava ja naurattava kauhutarinakokoelma nuorille. Kirjassa on tarinoita niin keppariharrastajalle kuin gamerillekin, ja novelleissa käsitellään muun muassa ensirakkauden vaikeutta, hiertäviä perhesuhteita ja kuolemaa. Kokoelma on odotettua jatkoa teokselle Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta (2016)

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl
Arvid Lydecken -palkinto 2020

Miltä tuntuu, kun menettää kaiken? Leopolda tietää. Miltä tuntuu asua painajaismaisessa lastenkodissa? Leopolda tietää. Leopoldan on päästävä pakoon.

Täältä minä karkaan on dystopiaromaani kaiken ikäisille. Jännittävän seikkailun lomassa lukija tulee pohtineeksi, millaista on menettää kaikki se, mihin on tottunut.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Vatsanpohjaa kutkuttavaa jännitystä ahmimisikäisille.

Billien ja hänen äitinsä uudessa kodissa tapahtuu kummia. Tuntuu kuin talo yrittäisi pelotella heidät tiehensä. Billie perehtyy kavereidensa Simonan ja Aladdinin kanssa talon historiaan, joka osoittautuukin varsin synkäksi. Mitä enemmän he saavat selville, sen pikemmin Billie haluaa muuttaa pois, ennen kuin mitään kauheaa tapahtuu. Ja sitten eräänä yönä joku tai jokin koputtaa ikkunaan...

Lasilapset, jännitystrilogian palkintoja rohmunnut avausosa, on älykkäistä dekkareistaan tunnetun Kristina Ohlssonin lastenkirjadebyytti.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

12 kpl

Pikkiriin pulmatoimisto on helppolukuinen ja sopivasti jännittävä sarja juuri lukemaan oppineille. Sarja perustuu Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon Vilske-aapiseen luomaan kiehtovaan ja hassunhauskaan satumaailmaan.

Vilskeen kaupungin järjestyksenvalvojalla Nysä Nörtillä on mielikuvitusystävä nimeltä Pikkirii. Pikkirii on hyvin pieni ja hiljainen otus. Sen lempipuuhaa on nukkua Nysä Nörtin isoäidiltä perityssä kahvipannussa patalappu peittonaan.

Mutta Vilskeessä on alkanut tapahtua kummia. Sukkia, myssyjä ja jopa kenkiä häviää aivan itsestään. Kaupunkilaisia on alkanut suorastaan pelottaa. Järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti raapii neuvottomana päätään, mutta Pikkirii päättää toimia. Pikkiriin pulmatoimisto on pian valmis pelastamaan kaupunkilaiset näkymättömältä kaiken kadottajalta!

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Huh, miten kiireistä Pikkiriin elämä nykyisin onkaan! Pulmatoimistoon tulvii kasakaupalla pulmia ratkottavaksi, ja Pikkirii kirjoittaa kynä sauhuten vastauksia kaupunkilaisten kinkkisiin kysymyksiin omalla pulmapalstallaan. Olisipa aikaa välillä haaveksia ja popsia pannukakkuja...

Pulmatoimiston älynnystyröitä kaivataan jälleen, kun Mörjölän metsän uumenista alkaa kuulua kummallista kurlutusta. Pian koko Vilske kohisee Mörjölän kurlusta. Onko se todellakin tarunhohtoinen, mustikoita rakastava metsien Jättikurlu? Pitäisikö sitä suojella vai pelätä? Ja miten koulunsa paras röyhtäilijä, lapsi nimeltä Rusokki, liittyy tähän kaikkeen?

Pikkiriin pulmatoimisto on helppolukuinen ja sopivasti jännittävä sarja juuri lukemaan oppineille.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Virtanen, Leena, kirjoittaja ; Pelliccioni, Sanna, taiteilija
2019
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

6 kpl

Ellen! on kuvitettu elämäkerta suomalaisesta taiteilijasta ja naisesta, joka eli itsenäisen elämän ja toi suomalaiseen kuvataiteeseen uudet värit. Kirjassa Ellen kalastaa miesten vaatteissa Muroleessa kosken rannalla, istuu Firenzen kahvilassa ja matkustaa sodan jaloista Euroopan läpi. Kirja on jatkoa Suomen supernaisia -lastenkirjasarjalle, jonka ensimmäinen osa kertoi Minna Canthista. Sen on kuvittanut Sanna Pelliccioni ja kirjoittanut Leena Virtanen. Minna! -kirja valittiin yhdeksi vuoden 2018 kauneimmista kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Cruz, Carlos da, kirjoittaja, taiteilija ; Mikama, Anniina, kirjoittaja
2019
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

12 kpl

Huikean havainnollinen ja värikäs tietokirja esittelee kymmenen lasta, joiden huoneeseen ja koululuokkaan lukija pääsee kurkistamaan. Ruoka, harrastukset, koulutarvikkeet ja muut arkiset esineet ovat kaikilla hiukan erilaisia. ELuis on koulun jälkeen töissä perunapellolla.

Päivä maapallolla sopii luettavaksi sekä kotona että koulussa, sillä se opettaa leikin varjolla maantietoa, eri kulttuurien tapoja ja kotoisia puuhia. Yhden vuorokauden aikana lukija saa matkata pallon ympäri ja nähdä, mitä kaikkea maailmassa tapahtuu. Vaikka ympäristö ja olosuhteet vaihtuvat, kaikkialla käydään koulua, harrastetaan, nähdään unia ja unelmoidaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

12 kpl

Aamos ja jälkien arvoitus on helppolukuinen kirja juuri lukemaan oppineelle. Jännittävä ja humoristinen tarina kertoo siitä, miten Aamos-hirvi saa ystävän ja miten vihreä hirviö liittyy tapaukseen. Kirja on helppolukuinen: sanat on tavutettu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Mukka, Kiira, kirjoittaja, kuvittaja ; Asplund, Johanna, kirjoittaja
2020
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

12 kpl

Päästä irti, Taneli! on helppolukuinen kirja lukemista harjoittelevalle. Sympaattisessa ja hauskassa tarinassa tutustutaan Taneliin, joka sinnikkäästi pyrkii löytämään oman urheilulajinsa - vastoinkäymisistä huolimatta. Kirja on helppolukuinen: sanat on tavutettu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla.

Tallennettuna: