Haku

Humppilan kirjasarjat yläkouluille

Humppilan kirjastossa on muutamia kirjasarjoja koulujen käyttöön. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 15 ja 37 välillä.
Kirjasarjoja ei voi varata tai uusia verkkokirjaston kautta, ota yhteyttä suoraan kirjastoon.

HUOM! Järjestä lista haluamallasi tavalla: Tekijä / Vuosi (uusin ensin) jne.

Muokattu: 9.2.2024
Hakutulos 2
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

10 kpl

Petos, murha ja julmaa peliä rakkaudella. Ylellisiä kattokruunuja, kalliita lentureita, sellosonaatteja ja leivoksia. Kesämyrsky on tihenevää kehää kiertävä ruma arvoitus kiiltävässä kuoressa.

Andrew on katsellut koko kevään houkuttelevaa Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattuman oikusta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Royn perheen loisteliaaseen kartanoon ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.

Joshin sisko, hemmoteltu Penelope Roy, on joutunut todistamaan kaupunkia kuohuttanutta murhaa, ja koko Summersuttonin kartanon väki kulkee varpaillaan hänen takiaan. Mutta mitkä Penelopen totuuksista ovat valhetta?

Andrew'n lapsuuden viimeinen kesä Summersuttonissa on viattomuuden ja turmeluksen piirileikkiä, kimallukseen ja sokeriin upotettuja arvoituksia, jotka paljastuvat yksi toisensa jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

17 kpl

Trillerimäinen fantasia vaihtoehtoisesta 2000-luvun Suomesta. Pinnan alla kytee: tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan tiukkoja valtarakenteita. Säätyjako sanelee nuorten elämää, ja eriarvoisuus rehottaa. Tavallinen kansa elää köyhyydessä ja uhraa haltioille. Noituutta harjoitetaan laittomasti. Lyseota käyvän Timin lemmikkilohikäärme karkaa. Sen seurauksena varaton Tim tutustuu Lynxiin, opiskelijatyttöön, joka kuuluu vauraaseen sukuun ja ritarisäätyyn. He ihastuvat ja alkavat tapailla, mikä ei miellytä kaikkia. Onko epäsäätyinen rakkaus edes mahdollista? Kuinka kova hinta on maksettava lupauksensa pitämisestä?

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl

Rambo on kahdeksannella luokalla. Hänellä on ADHD ja masentunut äiti. Mutta Rambo ei luovuta. Hän haluaa tehdä roikkumisen maailmanennätyksen sekä pelastaa maailman ja äidin.

Kesäloma alkaa ja Rambo pääsee paratiisiin: äidin poikaystävän Rotan mökille. Aamu-uinti. Aamupala. Makaronilaatikko. Pullakahvit. Aikuisia, jotka välittävät. Sekä tyttö nimeltä Liina.

Rambo on koskettava ja hauska kertomus nuoresta, joka on kasvanut kaksin äidin kanssa. Vaikka lähtökohdat ovat karut, Rambo ei luovuta. Kirja voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2015

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl

Ada on 15-vuotias tyttö.
Hän asuu kahdestaan äidin kanssa.
Äiti on taiteilija,
ja Ada joutuu usein huolehtimaan äidistä.
Adalla ei ole monia kavereita.
Eräänä päivänä hän tapaa Egzonin,
lähiössä asuvan suositun maahanmuuttajan.

Egzonin vanhemmat ovat työttömiä,
ja perheellä ei ole paljon rahaa.
Ada ja Egzon rakastuvat toisiinsa,
mutta kestääkö Adan ja Egzonin rakkaus
9. luokan loppuun asti?

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

10 kpl

Dodo on nuorille suunnattu säeromaani, joka tihkuu vimmaa ja kesän loputonta valoa.

Yksinhuoltajaäidin kasvattamalla Iinalla on edessään paha paikka. Arvosanoja pitäisi nostaa, jotta lukiosta ja aikanaan yliopisto-opinnoista tulisi totta. Iina tuntuu kuitenkin onnistuvan vain poissaolojen määrän nostamisessa. Hänellä on syitä. Ensinnäkin on Tuukka. Poikaystävää on nykyään vaikea saada aamuisin edes sängystä ylös, saati hoitamaan asioitaan. Toiseksi on Dodo, heidän vaarallinen salaisuutensa. Luonnontieteellinen ihme, joka vaatii huolenpitoa 24/7.

Sitten äiti pakottaa Iinan kesäksi isän luokse maalle. Isän, joka valitsi mieluummin viinan kuin Iinan, ja jota Iina ei ole nähnyt vuosiin. Että sellainen unelmien kesä edessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl

Zombeja, aaveita ja hirviöitä. Kemianopettajan käsi haisee joka päivä pahemmalta. Tivolista voitettu nukke ei olekaan ihan tavallinen. Piritan uudessa koulussa on todella outo tunnelma. Haiseva käsi sisältää lyhyitä ja helppolukuisia tarinoita nuorille. Kirjan tarinat säikyttävät ja kiehtovat, välillä ne myös naurattavat. Pinnan alla tarinat käsittelevät monia nuoria ahdistavia asioita, kuten koulukiusaamista, vanhempien eroa, yksinäisyyttä ja erilaisuutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

17 kpl

Rakkaus, rikos, petos. Vartijanuorukaisen elämä suistuu raiteiltaan, kun hän ihastuu kauniiseen Natashaan.

Joel Leinosen elämä on hyvällä mallilla: hänellä on rakastava perhe ja kavereita, vartijaopinnotkin sujuvat hyvin. Juuri ennen 18-vuotissynttäreitään Joel tutustuu biologiseen isäänsä Turkkaan.

Turkka Siimeksellä on huonosti menestyvä autokauppa ja hämäriä bisneksiä, joihin liittyy Bullet Brothers -moottoripyöräjengi. Turkalla on myös perhe. Joel haluaisi tutustua pikkuveljeensä Antoniin, mutta asiat mutkistuvat, kun Turkka kuolee auto-onnettomuudessa.

Hautajaisissa Joel tapaa Turkan vaimon ja lapset. Turkan tytärpuoli Natasha on yllättäen Joelin entinen luokkakaveri. Kiusatusta, isonenäisestä tytöstä on kuoriutunut kaunotar, joka tekee mallin töitä. Joel ihastuu korviaan myöten Natashaan, mutta onko suhteella toivoa valheiden ja salailujen maailmassa?

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

37 kpl

Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin - ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun - läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitävät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista.

Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo - ja hänen edeltäjänsä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katse kiinnittyy väistämättä teemestarin taloon...

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

36 kpl

Leon Leyson oli vain kymmenvuotias, kun natsit valtasivat Puolan. Hänen perheensä joutui ensin Krakovan gettoon ja lopulta pahamaineisen Amon Göthin johtamalle Plaszówin keskitysleirille. Uskomattoman tuurin, sinnikkyyden ja rohkeuden sekä viime kädessä Oskar Schindlerin avulla poika selvisi sodan koettelemuksista.

Poika joka pelastui on ainoa Schindlerin pelastaman lapsen kirjoittama muistelmateos. Väkevä lukukokemus avaa pienen pojan näkökulman toisen maailmansodan juutalaisvainoihin ja vangitsee ainutlaatuisella tavalla lapsen viattomuuden äärimmäisessä ahdingossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

36 kpl

Seiskaluokkalainen Senja on valehdellut kavereilleen kodistaan ja perheestään, koska huonomaineinen vuokralähiö Koilaakso ja köyhä siivoojayksinhuoltajaäiti hävettävät. Isästään Senjalla on tiedossa vain nimi ja vanha valokuva.

Yllättäen äiti lähtee Norjaan tienaamaan tosissaan ja sysää Senjan isänpuoleisten sukulaisten hoiviin arvostetulle asuinalueelle. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Senja on onnesta soikeana, varsinkin kun isän tapaaminen näyttää vihdoin toteutuvan. Mutta koko totuus ei ole vielä suinkaan paljastunut...

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

17 kpl

15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta noudattamalla isoveljensä sääntöjä: " (A) Älä tee itsestäsi numeroa. (B) Ole huomaamaton. (C) Ole keskiverto. (D) Älä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin."

Pian Rene voi jättää taakseen koulun. Ja koko kylän. Kuka nyt haluaisi jäädä Kiukaisille? Siellä ei tapahdu mitään. Eikä kukaan kuuluisa ole koskaan tullut Kiukaisilta.

Mutta juuri kun maali häämöttää, Rene alkaa epäillä. Onko pakko olla huomaamaton?

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

17 kpl

Teheran on ensimmäinen luku Siamakin elämässä, Pohjoisen maan itäinen lähiö toinen. Siamak on nimetty Iranissa sankarina kuolleen setänsä mukaan. Se tuntuu mahdottomalta haasteelta 15-vuotiaalle pojalle, ja siksi Siamak ei ajattele juuriaan. Pohjoinen on hänelle ainoa koti, rakastaahan hän lunta ja on kaukalon jäällä kaikkia muita nopemapi.

Kun perheeseen muuttaa Iranista paennut lapsuudenystävä Atisha, ovi muistoihin aukeaa. Atisha ei ole koskaan nähnyt lunta, mutta tuntee sadun Lumikuningattaresta, jonka suudelma totuttaa uhrinsa kylmään ja saa tämän unohtamaan mistä on tullut. Tytön mielestä Siamakin pitäisi alkaa taas muistaa.

Tallennettuna: