Haku

Humppilan kirjasarjat alakouluille

Humppilan kirjastossa on muutamia kirjasarjoja koulujen käyttöön. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 15 ja 37 välillä.
Kirjasarjoja ei voi varata tai uusia verkkokirjaston kautta, ota yhteyttä suoraan kirjastoon.

HUOM! Järjestä lista haluamallasi tavalla: Tekijä / Vuosi (uusin ensin) jne.

Muokattu: 4.4.2023
Hakutulos 1
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

24 kpl

Aapeli Käki ei ikinä arvaa, mitä saa oppilailtaan 50-vuotislahjaksi. Mitä ovat kammottavat ukkelit, joiden Pamppu huomaa väijyvän iltahämärissä Aapelin puutarhassa? Entä halloweeniltana koulun pallokentälle ilmaantuneet oudot olennot? Pikkis, Tötterö, Ramona ja kumppanit eivät ole uskoa silmiään, kun kaljupäinen, kalpea hahmo viilettää urheasti uimahoususillaan kohti pallokentän kummajaisia...

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

22 kpl

Vertti, Korppi ja Lissu ovat lähdössä mökille. Kolmikko lomailisi muutaman päivän keskenään, kunnes Vertin vanhemmat seuraisivat perässä. Hieno suunnitelma, eikä kukaan osaa aavistaa, että suloinen pehmohylje sotkisi lomasuunnitelmat perin pohjin...

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

15 kpl

Nelli Rapp on rohkea ja utelias tyttö, jonka paras kaveri on hänen Lontoo-niminen koiransa. Nelli ei vielä itse tiedä sitä, mutta Hannibal-setä on päättänyt kouluttaa Nellistä kauhuagentin. Kauhuagentti tarkoittaa henkilöä, joka taistelee hirviöitä ja kummituksia vastaan. Vaikka eihän Nelli tietenkään sellaisiin usko - vielä!

Eräänä syysiltana Nellin isä avaa kirjekuoren, josta paljastuu kutsu saapua juhliin arvoituksellisen Hannibal-sedän maaseutukartanoon. Perhe pakkautuu autoon ja tekee työtä käskettyä. Sedän luona Nelli ja Lontoo tutustuvat Lappaja-Leenaan, Hirviöakatemian opettajaan, ja joutuvat vastakkain ihka oikean vampyyrin kanssa - ainakin melkein! Mutta tämä on vasta alkua. Nellin täytyy läpäistä kiperä koe, ennen kuin hänet voidaan hyväksyä opiskelijaksi Hirviöakatemiaan, opinahjoon, joka kouluttaa kauhuagentteja...

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Hotelli Hämärä saa vihdoin ensimmäisen vieraansa, salaperäisen Konsta Lehtiön. Samaan aikaan alkaa tapahtua omituisia juttuja: keskiyöllä hotellin ovet aukenevat ja sulkeutuvat itsestään. Joku jättää outoja jälkiä myös ruokasaliin. Onko asialla aavekäsi? Teo, Tuukka ja Leila alkavat tutkia jännittävää tapausta.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5 kpl

Nyt pipo päähän ja jääkautta tutkimaan!

Moni on törmännyt joskus keskellä metsää tosi isoon kiveen, jopa kuorma-auton kokoiseen. Kivi ei ole jättiläisen metsään viskaama - kuten helposti voisi luulla, vaan jääkauden tekosia. Jääkausi on jättänyt Suomen luontoon paljon jännittäviä jälkiä, kuten hiidenkirnuja, harjuja ja pirunpeltoa. Nämä ja monta muuta jääkauden ihmettä esittelee Ihmeellinen jääkausi -tietokirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Kuu elää sateenkaariperheessä. Sana on hänestä kaunis ja värikäs, niin kuin on taivaalle ilmestyvä sateenkaarikin. Hänellä on kaksi äitiä, jotka rakastavat ihan hurjasti häntä ja toisiaan.

Tänään Kuu viettää syntymäpäiväänsä. Hän lähtee äitien kanssa retkelle. Mukaan tulevat myös paras ystävä Kim sekä kummi Niki, jonka kanssa voi jutella mistä tahansa asiasta. Päivään mahtuu monta iloista yllätystä.

Kirjassa kerrotaan lämpimästi erilaisista perhemudoista. Ikioma perhe on lapselle maailman tärkein asia!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Wickström, Mika, kirjoittaja ; Lipasti, Anton, kuvittaja
2021
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5 kpl

Jalkapallo on maailman suosituin peli - ja nyt on mahdollista oppia siitä kaikki! Tietopalat-kirjoissa on koululaisia kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Tiedätkö missä pelattiin Suomen ensimmäinen oikea jalkapalloturnaus? Tai miksi ja milloin pallon väri vaihtui mustavalkoiseksi? Nämä kiinnostavat tiedot ja monta vinkkiä omaan pelaamiseen löytyvät uudesta Jalkapallo haltuun -tietokirjasta. Pieni ja napakka tietopaketti kertoo myös pelin säännöistä, futistermeistä ja kuuluisimmista pelaajista.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Tosia tarinoita hylätyistä kissoista. Kissa löytää kodin kertoo kymmenen erilaisen kodittoman kissan tarinan selkokielellä. Jokaisella kirjan kissalla on esikuvansa elävässä elämässä. Ne kaikki on hylätty tai ne ovat syntyneet ulkoilmaan vailla kotia ja ihmisperhettä. Värikkäiden ja vauhdikkaidenkin käänteiden jälkeen ne ovat kuitenkin löytäneet rakastavan kodin. Kirja paljastaa, että kodittomia kissoja on löytynyt kaikkialta, jopa sähkötolpan nokasta. Kissamaailmassa koditon kulkuri voi kuitenkin lopulta päätyä syömään herkkuruokaa Hollantiin, saada sankarikissan tittelin tai tulla somejulkkikseksi. Tositarinoiden avulla tämä lapsille suunnattu kirja muistuttaa tärkeästä asiasta. Eläin ei ole lyhytaikainen lelu, vaan siitä on huolehdittava hyvin koko sen elämän ajan. Mutta huolehtiminen on myös palkitsevaa. Kissa on veikeä perheenjäsen ja tuo omistajalleen paljon iloa. Mervi Heikkilä on kirjailija ja Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja. Hän on kirjoittanut useita lasten- ja nuortenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Heikkilä, Mervi, kirjoittaja ; Nygård, Marjo, kuvittaja
2019
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

15 kpl

Tutustu ikimuistettavien koirakaverien elämään! Koirat ovat ihmisen erottamattomia kumppaneita ja mukana myös työntekijöinä monissa ammateissa. Koirien kanssa harrastetaan huvin vuoksi ja tehdään töitä tosissaan. Osa koirista on jo julkkiksia, kuten lukukoira Börje ja tanssiva Flow, mutta mukana on myös persoonallisia arjen sankareita, kuten porokoira Nasti. Kaikkiaan kirjassa esitellään neljätoista eri koiraa. Koiran kanssa -kirja avaa lukijalle koiraharrastuksen kirjoa ja työtehtävien moninaisuutta. Jokaisesta harrastuksesta tai työtehtävästä on myös pieni tietolaatikko. Helppolukuinen kirja on suunnattu lapsille, mutta sen humoristiset ja lämminhenkiset kertomukset viihdyttävät ketä tahansa eläinten ystävää.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

24 kpl

11-vuotiasAlex Petroski asuu Coloradossa äitinsä ja Carl Sagan -nimisen koiransa kanssa. Alex rakastaa syvästi avaruutta ja avaruusraketteja ja on päättänyt lähettää kultaisen iPodinsa maata kiertävälle radalle kuten hänen sankarinsa Carl Sagan, tosielämän kuuluisa tähtitieteilijä (jonka mukaan Alex on nimennyt koiransa), joka vuonna 1977 lähetti kultaisen äänilevyn Voyager-raketin mukana.

Alex matkustaa Coloradosta New Mexicon kautta Las Vegasiin ja sieltä Los Angelesiin ja tallentaa kaiken matkan aikana kohtaamansa iPodiinsa, jotta voisi lähettää sen avaruuteen kertomaan muille elämänmuodoille millaisia ihmiset ja asiat Maassa, hänen kotiplaneetallaan ovat. Matkan määränpää kuitenkin tuppaa vaihtumaan jatkuvasti. Matkalla Alexin tapaamat erikoiset, hassut ja elämässään eksyneet ihmiset antavat hänelle ainoastaan esimakua niistä salaisuuksista, jotka matkalla alkavat paljastua. Kuten totuus hänen kauan sitten kuolleesta isästään ja siitä, että todellisuudessa Alexilla on ympärillään paljon suurempi perhe kuin vain masentunut äiti ja poissaoleva veli.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Leon naapuriin on avattu ihan uusi eläinten hotelli. Sinne omistajat voivat viedä lemmikkinsä pariksi päiväksi hoitoon. Leo, Sanni ja Veeti toivovat pääsevänsä hotellille huolehtimaan vauhdikkaasta lemmikkikatraasta. Luvassa on paljon uusi eläinystäviä ja muutama iloinen jälleennäkeminen.

Leon lemmikkiuutiset on helppolukuinen sarja juuri lukemaan oppineille.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Aleksi Stenvall on Palojoen kylän räätälin poika. Hän on innokas kuuntelemaan ja keksimään tarinoita ja viihtyy metsässä tarkkailemassa eläimiä. Aleksi on sen verran teräväpäinen, että lähtee kouluun oppia saamaan. Kiertokoulun jälkeen hän pääseekin ankaran koulumestarin yksityisoppilaaksi voidakseen jatkaa opintietä Helsingissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Maijala, Marika, kirjoittaja, taiteilija
2018
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Ruusu on kilpakoira. Päivisin hän juoksee kilparadalla. Iltaisin hän istuu pienessä huoneessaan. Yhtenä päivänä, kun hän juoksee, hän ei pysähdykään maaliviivan ylitettyään. Hän hyppää aidan yli ja juoksee pois. Ruusu juoksee juoksemistaan. Minne Ruusu päätyy?Palkittu kuvittaja Marika Maijala debytoi kirjailijana tässä suurikokoisessa Ruusun matka -kirjassa, jossa tunteellinen ja vauhdin täyteinen tarina kerrotaan rikkaiden ja elävien kuvituksien kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Lumme, Sara, kirjoittaja ; Niemensivu, Reetta, kuvittaja
2021
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5 kpl

Kaikki tärkeä kissasta kuonosta hännänpäähän!

Kissa on suloinen, kehräävä karvakerä - ja hurja metsästäjä. Kissa osaa hiipiä äänettömästi, tehdä uskomattomia loikkia, ja se laskeutuu lähes aina jaloilleen. Kissa näkee pimeässä ja kuulee jopa lepakoiden kaikuluotauksen. Kissoilla on uskomattoman paljon supertaitoja!

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Anttonen, Taru, kirjoittaja, toimittaja ; Karppinen, Milla, kirjoittaja, toimittaja ; Paju, Anna, kirjoittaja ; Salminen, Aiju, kuvittaja
2018
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

20 kpl

Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä. Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää. Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan. He kaikki ovat erinomaisia esikuvia meille kaikille. Värikäs ja iloinen teos ilahduttaa kaikkia pienimmistä lukijoista vanhimpiin. Satumuotoon kirjoitetut tarinat rohkaisevat uskomaan itseensä ja tavoittelemaan unelmia. Olemaan oman elämänsä sankari! Kirjoittajina ja kuvittajina on joukko suomalaisia ammattilaisia ja nuoria lahjakkaita lupauksia. Kirjan henkilöt kootaan lukijoiden ehdotusten pohjalta. Tekijöiden inspiraation lähteenä on ollut Elena Favillin ja Francesca Cavallon Iltasatuja kapinallisille tytöille - 100 tarinaa ihmeellisistä naisista, joka kokosi yhteen naisten tarinoita eri puolilta maailmaa. Sankaritarinoita tytöille kertoo suomalaisten naisten uskomattomia tarinoita upein kuvituksin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

8 kpl

Emilia saa lahjaksi marsun. Se puraisee Emiliaa, ja alkaa tapahtua kummia. Emilia muuttuu Supermarsuksi, jolla on supervoimia.

Lasten suosikkikirja, Paula Norosen Supermarsu lentää Intiaan, on ilmestynyt selkokielellä. Selkokirja on yhtä hauska ja vauhdikas kuin alkuperäisteos, mutta helppolukuisempi.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Hurme, Vuokko, kirjoittaja ; Ravantti, Aapo, taiteilija
2021
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5 kpl

Minkälainen lemmikki on marsu, hiiri tai hamsteri? Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Miksi gerbiili rummuttaa takajaloillaan? Entä mitä varten hamsterilla on poskipussit?

Uusi Tietopalat-kirja kertoo hauskasti ja selkeästi lemmikkijyrsijöiden käyttäytymisestä, luonteesta ja hoitamisesta. Läpi käydään niin gerbiilin, hamsterin ja marsun kuin kesyhiiren ja -rotankin tärkeitä tarpeita ja hassuja erityispiirteitä. Mukana myös vinkkejä kaikille lemmikkiä harkitseville sekä supersöpöt kuvat!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Eräänä elokuun päivänä Kielisen kylän taivaalle ilmestyi merkillinen lintuparvi. Parvi kuljetti mukanaan koria, jossa matkusti Opri koiriensa Fanelin ja Fonarin sekä taivaskissa Natalian kanssa. Opri oli tullut Taivazalasta Kieliseen etsimään poikaansa. Miranda alkaa ystäviensä Veeran ja Olavin kanssa selvittää, mikä Taivazala oikein on ja kuka on ryöstänyt Oprin pojan. Miksi hänet on ryöstetty Kieliseen? Ja msitä johtuu, että rehtori muuttuu yhä vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? Mikä sairastuttaa Kielisen lapset?

Mirandan, Veeran ja Olavin kesä huipentuu hurjaan seikkailuun, joka muuttaa heidän elämänsä ja käsityksensä niin Kielisestä kuin sen asukkaistakin: Kielisestä on ikiaikaisia yhteyksiä muihin maailmoihin ja kylässä asuu avaimenkantaja, joka voi liikkua maailmojen välillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Tervetuloa seuraamaan maailman eriskummallisimman ja etevimmän etsivätoimiston toimintaa! Veitsenterävä ja erehtymätön parivaljakko muodostuu 11-vuotiaasta Timi Möhläristä ja hänen valtavan suuresta ja laiskasta jääkarhuystävästään Aimosta. Heidän lisäkseen tavataan muun muassa Timin paras ystävä, valitettavan yksinkertainen mutta ahkera Rollo Tohkelo, ja tietysti vihollisista pahin: kilpailevan etsivätoimiston Katriina Katriina. Riemukas uutuuskirja tutustuttaa lukijan toheloivaan mutta sympaattiseen Timiin!

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

25 kpl

Tiesitkö, että mustekalalla on kolme sydäntä? Miksi muuttolinnut muuttavat? Voiko eläin nukkua seisaallaan? Miksi kameli keinuu? Näkeekö lepakko pimeässä?

Kuvataiteilija Laura Merzin ilmeikkäät, ainutlaatuiset kuvat tuovat esiin eläinten todellisen luonteen ja villin energian. Tekstit tarjoavat kuhunkin eläimeen näkökulman, joka kiinnostaa ja huvittaa.

Tallennettuna: