Haku

Tammelan kirjasarjat alakouluille

Tammelan kirjastoauton kokoelmiin kuuluu yli 30 alakoulujen käyttöön tarkoitettua kirjasarjaa. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 5 ja 35 välillä. Useimmissa sarjoissa on kuitenkin vähintään 20 kappaletta kirjoja. Kirjojen hankinnassa on pyritty siihen, että kaikille alakouluikäisille olisi luettavaa.

Kirjasarjoja ei voi varata tai uusia verkkokirjaston kautta, ota yhteyttä suoraan kirjastoon. Kirjastoauto toimittaa kirjasarjat kouluille. Kaikki sarjojen kirjat eivät mahdu auton kyytiin, vaan niitä toimitetaan pyynnöstä. Kirjastoautossa voi kuitenkin tutustua kirjoihin.

HUOM! Järjestä lista haluamallasi tavalla: Tekijä / Vuosi (uusin ensin) jne.

Muokattu: 28.12.2023
Hakutulos 1
Kirja
Jäntti, Riikka, kirjoittaja, kuvittaja ; Grimm, Jacob, alkuperäisidean luoja ; Grimm, Wilhelm, alkuperäisidean luoja
2022
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 12 kpl
I.-2. luokille

Kirjassa on seitsemän Grimmin satua Pikku hiiren tapaan. Pikku hiiri rakastaa satuja ja niitä hänelle kertoo äiti ja yhdessä he juttelevat saduista.
Pikku hiiren satulipas on lumoava ja iloinen satukirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 20 kpl
3.-6.lk

Valo menee Maija-tädin luo yökylään, kun vanhemmat lähtevät häämatkalle etelään. Valoa harmittaa erityisesti se, ettei hän pääse lentokoneeseen, sillä lentäminen on hänen suurin haaveensa. Maija-täti kuitenkin kertoo, että lentää voi myös unissaan: jokaisena iltana Valo saa tädiltä uuden neuvon, jonka avulla hän voi harjoittaa lentotaitoja nukkuessaan. Mutta toimivatko neuvot oikeasti? Kokeile sinäkin Maija-tädin vinkkejä ja opi unissa lentämisen jalo taito!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 9
4.-9. lk
Pottumaista menoa!

Tiia-tädin vihannespenkissä todellakin sattuu ja tapahtuu! Kukkakaali uneksii häistä, porkkanat tutkivat pikkuporkkanoiden arvoitusta, sipuli pyrkii koomikoksi, ja pikkiriikkinen herne nyyhkyttää yksinäisyyttään. Chili ja paprika eivät ole varmoja, kuka on sukua kellekin, nurkassa kasvava kurpitsa toivoo keskeisempää sijaintia, ja retiisi ei millään haluaisi salaatiksi vaan maailmanympärysmatkalle.

Ei siis ihme, että kasvimaata hallitseva peruna on aivan uuvuksissa syksyn tullen!

Perunan kuningaskunta on kutkuttava satukirja vihanneksien salaperäisestä sielunelämästä, jota ihmiset harvoin pääsevät näkemään. Lähde siis mielikuvituksellisten ja humorististen tarinoiden matkassa maagiseen vihannespenkkiin, joka voisi löytyä myös omalta takapihaltasi!

Helena Koch on virolainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Hän on opiskellut kirjallisuutta, teatteria ja kirjoittamista useissa eurooppalaisissa yliopistoissa.

Anne Pikkov on virolainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on tehnyt kuvituksia moniin lastenkirjoihin ja aikakauslehtiin.

Kuvittaja: Anne Pikkov

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 10 kpl
1.- 2.lk Helppolukuinen

Leo. Oliver ja Oliverin isä osallistuvat kylän omaan kalastuskisaan. Jännitys on huipussaan kisapäivän aamuna. Kun verkoille on yhteistuumin valittu juuri oikea paikka, on vain odotettava kärsivällisesti, tuleeko saalista. Jännittävä saaristoseikkailu on täynnä huumoria ja kalajuttuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 12 kpl

3.-6. luokat

Seikkailu vie ystävykset Egilin, Viljan ja Pekon kaivoskylään. Aurinkokiven louhinnassa käytetään orjia, jotka viikingit ovat ryöstäneet kylistään. Juuri näin on käynyt myös Pekon vanhemmille. Voisiko Pekko löytää kaivoskylästä omat vanhempansa? Lähes kaikki kyläläiset ovat kuitenkin sairastuneet. Kun Egilkin makaa tappavan taudin kourissa, on Viljalla tosipaikka käyttää parantaja-oppejaan.

Karhuriimu on päätösosa Lipastin kirjoittamaan, viikinkiaikaan sijoittuvaan huimaan seikkailusarjaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 12 kpl

4.-6. luokat

Seikkailunhaluinen Vilja lähtee ystäviensa Pekon ja Egilin kanssa merille, mutta he haaksirikkoutuvat myrskyssä. Lasten rakentama lautta ei tuo pelastusta vaan kuljettaa heidät sodanhimoisen kuninkaan orjiksi Hiittisiin. Egilin tehtävä on valmistaa siellä räjähtävää Thorin pölyä, jolla kuningas aikoo valloittaa maailman. Kun Viljaa uhkaa vielä orjuuttakin pahempi kohtalo, Egil osoittaa, että hän ei turhaan ole viinkinkipäällikön poika!

Thorin pöly on itsenäinen jatko-osa Lipastin Viikinkisolmu nimiseen kirjaan. Kolmiosainen sarja sijoittuu viikinkiaikaan ja sisältää seikkailutarinan lisäksi historiallista tietoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 15 kpl

3.-6. luokat

Hämärtäjät on vauhdikas ja karmiva kertomus, jota et ehkä uskalla lukea yksin illalla.
Joonan kaksoissisko Lari katoaa yllättäen, ja muitakin outoja asioita tapahtuu rauhallisessa pikkukaupungissa juuri, kun äiti on työmatkalla.

Kaiken keskellä Joona valmistuu ensimmäiseen softauspeliinsä. Kadonnut sisko, oudosti käyttäytyvät eläimet ja ikivanhan Sannan varoitukset sekoittavat kuitenkin suunnitelmat pahemman kerran.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 20 kpl

1.-2. luokille

Hotelli Hämärä saa vihdoin ensimmäisen vieraansa, salaperäisen Konsta Lehtiön. Alkaa tapahtua omituisia juttuja: hotellin ovet ja ikkunat aukeilevat omia aikojaan. Outoja jälkiä löytyy ruokasalista. Onko asialla aavekäsi? Teo, Tuukka ja Leila alkavat tutkia jännittävää tapausta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

Sarjan kirjoja: 5 kpl

1.-3. luokille

Jonakin päivänä voi sattua niin, että avaruusolennot saapuvat maapallolle ja juuri sinun pihallesi. Silloin on hyvä tietää miten kannattaa toimia.
Petri Tammisen ja Valpuri Kerttulan hieno opaskirja on huviksi ja hyödyksi sekä lapsille että aikuisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-6. luokille

Tuhti tietopaketti Suomesta kaiken ikäisten koululaisten käyttöön. Mikä tekee Suomesta Suomen? Millaisia me suomalaiset olemme? Mistä kaikkialta tulemme?
Kun matkaat Suomea ristiin rastiin, tutuiksi tulevat eri maakuntien ominaisuuspiirteet, perinteet ja tavat. Samalla saat tuntumaa murteisiin ja vähemmistöjen kulttuureihin. Ymmärrys suomalaisuudesta aukeaa aivan uudella tavalla historian käännekohtien, tieteen, taiteen ja populaarikulttuurin huippujen ja urheilusaavustusten valossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-3. luokille

Leon naapuriin on avattu ihan uusi eläinten hotelli. Sinne omistajat voivat viedä lemmikkinsä pariksi päiväksi hoitoon. Leo, Sanni ja Veeti toivovat pääsevänsä hotellille huolehtimaan vauhdikkaasta lemmikkikatraasta. Luvassa on paljon uusia eläinystäväiä ja muutama iloinen jälleennäkeminen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-3. luokille
Upeasti kuvitettu jännittävä viidakkoseikkailu alkaa isoveli Matiaksen ja pikkusisko Jennin sirkuskäynnistä. Yhtäkkiä Jenni ja pieni leijonapentu joutuvat siepatuksi. Matias saa avukseen leijonaisän. Yhdessä he etsivät kadonneita rakkaitaan. Kirjassa riittää jännittäviä käänteitä. Löytyy saari erikoisine eläinasukkeineen. Ja tämän saaren tulee jäädä jatkossakin salaisuudeksi, arvaatko miksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-2. luokille

Siiri järkyttyy, kun pikku-Oton syntymäpäivillä on vieraana sotkuinen tyttö. Kerttu on pikku-Oton serkku. Kerttu hyppii kuralätäkössä, kierii hiekassa ja ahmii pöydästä lihapullat. Otot ilakoivat ja Kertun kanssa ja Siiri jää ulkopuolelle. Lopulta Kerttu keksii miten saa Otot jälleen kaverikseen, mutta miten käy Siirin ja Kertun ystävystymisen?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3.-4. luokille

Vilja on rosvopäällikkö Hurja-Kaarlo Rosvolan heräteryöstö - tavallisesti Rosvolat nappaavat autoista vain karkkeja ja muuta syötävää, barbeja ja lehtiä. Mummolamatkalla ollut Vilja tulee mukaan vähän vahingossa, rosvoperheen omien lasten Helen ja Kallen seuraksi. Tytön järkytys muuttuu pian ymmärrykseksi. Hänestä on hauskaa, kun kaahataan nasta laudassa, pysähdytään uimaan milloin huvittaa, ryöstetään karkkeja, paetaan poliiseja ja Viljan isää, pelataan jatsia, syödään ulkona ja nukutaan teltassa. Rahat ovat Rosvoloille yhdentekeviä "hiirenpieruja". Mutta kun he paljastavat rosvojen kesäjuhlilla vahingossa omistavansa melkoisen aarteen, he saavat peräänsä sekä poliisit että muut rosvot.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

2.-4. luokille

Reuhurinteellä vietetään halloweenia, hui! Pamppu näkee Aapeli Käen pihassa syyshämärässä outoja ukkeleita. Ovatko ne avaruusolentoja, joiden kynsistä Aapeli perheineen pitää pelastaa? Ja miksi koulun pihalla juoksee halloweeniltana kaljupäinen hahmo uimahoususillaan ja monta muutakin epäilyttävää ilmestystä?

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

5.-6. luokille

Zombeja, aaveita ja mörköjä ei ole olemassa! Eihän? No, Uhriniituntakaisen kylässä ei aina voi olla varma. Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta on yhtä aikaa karmea, kaunis ja ilkikurinen tarinakokoelma nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3.-4. luokille

Metsäneläimet johdattavat jännittävään seikkailuun ruotsalaisen mestarikirjoittajan maagisessa tarinassa. 9-vuotias Marcus ja hänen serkuksensa ovat vieraisilla isoisänsä luona, mutta loma ei olekaan niin rauhaisa kuin he ovat kuvitelleet. Kun tarkkavainuinen Pelle-koira johdattaa lapset metsässä arvoituksellisen teltan luo, alkavat oudot tapahtumat seurata toistaan. Jotakin vaarallista on tekeillä kolmen luolan vuorella. Mitä on kätketty salaperäiseen kolmanteen luolaan? Kolmannen luolan salaisuuden kiehtovassa maailmassa apua voi onneksi saada myös karhuilta ja susilta, ja tietenkin koirilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-4. luokille

Kuu elää sateenkaariperheessä. Sana on hänestä kaunis ja värikäs, niin kuin taivaalle ilmestyvä sateenkaarikin. Hänellä on kaksi äitiä, jotka rakastavat ihan hurjasti häntä ja toisiaan. Kuun ystävällä ja veljellä Kimillä on kaksi isää. Kun Kuu kaipaa isäseuraa, hän menee leikkimään Kimin isän ja iskän kanssa. Nämä kaksi perhettä muodostavat apilaperheen. Kirjassa kerrotaan lämpimästi erilaisista perhemuodoista. Ikioma perhe on lapselle maailman tärkein asia!

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

3.-4. luokille

Rauha Räppääjän jalka nyrjähtää ja hän joutuu petiin. Risto kysyy: "Kuka minulle nyt laittaa ruokaa?" ja Rauha hälyttää apuun serkkunsa Elvi Räppääjän, eläkkeellä olevan pakastaja-pussittajan. Tästä alkaa Riston muheva seikkailu.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Louna-kirjastot
Muistiinpano:

1.-4. luokille

Ystävykset Maukka ja Väykkä ovat saaneet uuden kumppanin. Pieni päästäinen, jolla on suuri nimi, on muuttanut heidän luokseen. Päästäisen sydän lyö 800 kertaa minuutissa ja se kuulostaa siksi pieneltä moottorilta, jonka hurina tuo kissan ja koiran arkeen uuden rytmin. Päästäisen elämä on ehkä lyhyt, mutta se on myös kadehdittavan kiihkeä.Tämä Maukka ja Väykkä -kirja kertoo elämästä. Se kertoo kasvamisesta ja vanhenemisesta luonnollisena osana elämän kiertokulkua.

Tallennettuna: