Search

Lasten ja nuorten palvelut ryhmille Forssan kirjastossa

Kaikki ryhmät ovat tervetulleita tutustumiskäynneille kirjaston aukioloaikana. Ohjatuista vierailuista on sovittava etukäteen.

Satutunnit yli 3-vuotiaille lapsille järjestetään lauantaisin klo 11 pääkirjaston satuhuoneessa. Tarkempi aikataulu löytyy etusivun tapahtumatiedoista.

Esikoululaisille on suunnattu kirjastoleikki, jossa leikin keinoilla perehdytetään lapset kirjaston maailmaan sekä kirjastosta löytyvään aineistoon.

Yhteydenotot ja lisätietoa muista varhaiskasvatuksen palveluista: kirjasto@forssa.fi

Lukudiplomi 1.–9.-luokkalaisille löytyy omalta sivultaan.

Kirjastonkäytön ja tiedonhankinnan opetus

1.-luokkalaiset: Kirjastovierailun tavoitteena on, että kukin oppilas saa oman kirjastokortin viimeistään 1.-luokalla (jos korttia ei ole saanut esikoulun aikana) ja oppii tuntemaan hyllyt, joista löytää itselleen mieleistä aineistoa.

3. ja 5. -luokkalaiset:
Tavoitteena on, että oppilas oppii viimeistään 5.-luokalla käyttämään kirjaston aineistotietokantaa ja löytää haluamansa aineiston kirjaston hyllystä.

7.-9.-luokkalaiset:
Tavoitteena on että oppilas oppii hyödyntämään tiedonhaussa kirjaston aineistoluokitusta ja asiasanoitusta ja arvioimaan käyttämiään lähteitä.

Huom! Tiedonhankinnan opetuksen ei  tarvitse liittyä äidinkielen opetukseen vaan sen voi liittää myös muiden aineiden opintoihin esim. esitelmänteon yhteydessä. Yhteistyö kirjaston kanssa voi olla luontevaa mm. jonkin monialaisen oppimiskokonaisuuden yhteydessä.

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetukseen liittyvät yhteydenotot sähköisen lomakkeen kautta (avautuu uuteen välilehteen).

Aineiston esittely ja lukemaan innostaminen

Kirjavinkkausta tarjotaan Forssan peruskoululaisille seuraavasti:

2.lk, 4.lk ja 6.lk

  • - Kertomakirjallisuus
  • - Tietokirjallisuus

7.-9.lk

  • - 7.-luokka: Kertomakirjallisuus
  • - 8.-luokka: Kirjallisuuden genret
  • - 9.-luokka: Nuorille sopivia kirjoja aikuistenosastolta, esim. kotimaiset klassikot

Vinkkausta voi yhdistää äidinkielen lisäksi myös muihin aineopintoihin esim. musiikkivinkkaus, historialliset kirjat jne. Vinkkaukseen voidaan sisällyttää myös musiikkia/elokuvia/videopelejä. Vinkkaus onnistuu myös kouluilla.

Kirjastovierailuihin ja kirjavinkkaukseen liittyvät yhteydenotot sähköisen lomakkeen kautta (avautuu uuteen välilehteen).

Muistutukseksi:

  • - Yhteydenotot vähintään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.
  • - Vierailut järjestetään mieluusti ennen kirjaston aukioloaikaa (klo 11:00) jos mahdollista.
  • - Suosittelemme kouluille opettajakohtaisten kirjastokorttien käyttöönottoa oppilaiden lainojen seuraamisen helpottamiseksi. Kortti voidaan tehdä opettajalle kirjastokäynnin yhteydessä ja se nimetään muodossa koulu/opettajan nimi.