Haku

Musiikki Louna-kirjastoissa

Louna-kirjastojen musiikkikokoelmasta löydät äänite-, nuotti- ja videoaineistoa sekä musiikkikirjallisuutta. Kirjaston asiakkaana käytössäsi on myös kolme musiikin suoratoistopalvelua: Naxos Music Library (avautuu uuteen välilehteen), NML Jazz (avautuu uuteen välilehteen) ja NML World (avautuu uuteen välilehteen). Niiden käyttöön tarvitset vain Louna-kirjastojen kirjastokortin. Ohjeet Naxos Music Libraryn käyttöön.

Louna-kirjastoissa on monipuolinen CD-levykokoelma eri aikakausien, maiden ja tyylisuuntien musiikkia. Kaikki levyt ovat lainattavia, laina-aika on neljä viikkoa. CD-levyjen lisäksi lainattavissa on pieni määrä vinyylilevyjä.

Äänitteiden lisäksi Louna-kirjastojen kokoelmissa on laaja valikoima musiikkikirjallisuutta ja erilaisia nuotteja, kuten säveltäjäelämäkertoja, bändihistoriikkeja, laulukirjoja, eri soittimien soitonoppaita sekä helppoa ja vähän vaikeampaa soitto-ohjelmistoa niin klassisen kuin populaarinkin musiikin harrastajille. Kirjojen ja nuottien laina-aika on neljä viikkoa.

Jos huomaat puutteita kokoelmissamme, voit esittää hankintaehdotuksen verkossa (avautuu uuteen välilehteen) tai paikan päällä.

Forssan kirjastossa voit myös digitoida LP-levyjä tai C-kasetteja CD-levylle. Katso tarkemmat digitointiohjeet täältä. Digitoinnin lisäksi voit myös kuunnella kirjaston kokoelmissa olevia äänitteitä, tai omia levyjä. Käytettävissäsi ovat niin CD-, C-kasetti kuin vinyylilevysoitinkin.

Musiikkivinkkejä

Soitonharjoittelu

Forssan kirjastotalon yläkerrassa on tila soittamisen ja laulamisen harjoitteluun. Huoneessa on piano. Akustisen kitaran saat käyttöösi kirjaston neuvonnasta. Voit ottaa mukaan myös oman soittimesi.

Varaa aika Forssan kirjaston neuvonnasta joko puhelimitse (03) 4141 5405, sähköpostilla kirjasto(at)forssa.fi tai paikan päällä.

Naxos Music Library

Naxos-verkkomusiikkipalvelut ovat käytettävissä maksutta Louna-kirjastojen kirjastokorteilla tietokoneella tai mobiililaitteilla.

 • - pääset palveluihin Naxos-kuvakkeista tai alla olevista linkeistä
 • - kirjoita Enter passcode -kenttään kirjastokorttisi numero ja klikkaa Login-painiketta
 • - musiikin voit valita erilaisilla hauilla tai suoraan uutuustarjonnasta
 • - kuuntelujakson pituus on enintään kaksi tuntia
 • - kun lopetat, muista kirjautua ulos Log out -painikkeesta
 • - palvelua voi käyttää samanaikaisesti viisi kuuntelijaa
 • - jos et pääse kirjautumaan, yritä hetken kuluttua uudelleen, tai ota yhteyttä kirjastoosi

Naxos-musiikkikirjasto on laaja, jatkuvasti täydentyvä suoratoistopalvelu. NML sisältää pääosin klassista musiikkia, NML Jazzissa on jazzia laajalta skaalalta ja NML Worldissä on kuunneltavissa perinnemusiikkia eri puolilta maailmaa. Tarjolla olevia levymerkkejä ovat Naxosin lisäksi mm. Alba, BIS, Chandos, Decca, Ondine, Blue Note, Warner Jazz, Emi ja Smithsonian Folkways.

Naxos Music Library (avautuu uuteen välilehteen)

Naxos Music Library Jazz (avautuu uuteen välilehteen)

Naxos Music Library World (avautuu uuteen välilehteen)

Ohjeet Naxos-palveluiden mobiilikäyttöön:

Naxos Music Libraryn kaikki kolme versiota ovat käytettävissä useimmilla mobiililaitteilla suoraan selaimessa, samaan tapaan kuin tietokoneella käytettäessä. Palvelu toimii streaming- eli suoratoistotekniikalla, kappaleiden tallentaminen ei ole mahdollista.

Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, ja Naxos Music Library World -palveluista on saatavilla myös mobiilisovellukset (iOS ja Android), jotka ovat ladattavissa iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta. Kaikki sovellukset löytyvät käyttämällä hakusanoja Naxos Music Library.

Mobiilisovellusten käyttöönottoon tarvitset erillisen Naxos-tunnuksen. Jos sinulla on jo henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus/salasana -yhdistelmä Naxos-palveluun, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa ilman alla olevia toimenpiteitä.

Käyttäjätunnuksien luominen Naxos-palveluihin tapahtuu seuraavasti:

 • - Kirjaudu haluaamaasi Naxos-palveluun tällä sivulla olevien Naxos-kuvakkeiden tai linkkien kautta kirjastokorttinumerollasi.
 • - Klikkaa ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn, NML Jazzin tai NML Worldin etusivulla.
 • - Paina ”sign up” -painiketta.
 • - Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin NML-palveluun oman sähköpostiosoitteesi avulla. Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköposti-osoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. 

Tämän jälkeen voit käyttää Louna-kirjastojen Naxos-palveluita myös niiden mobiilisovellusten avulla. Kirjautuminen tapahtuu rekisteröinnin yhteydessä antamasi sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla.