Search

Musiikki Louna-kirjastoissa

Louna-kirjastojen musiikkikokoelmasta löydät äänite-, nuotti- ja videoaineistoa sekä musiikkikirjallisuutta. Kirjaston asiakkaana käytössäsi on myös musiikin suoratoistopalvelu Naxos Music Library (avautuu uuteen välilehteen). Sen käyttöön tarvitset vain Louna-kirjastojen kirjastokortin. Ohjeet Naxos Music Libraryn käyttöön.

Louna-kirjastoissa on monipuolinen CD-levykokoelma eri aikakausien, maiden ja tyylisuuntien musiikkia. Kaikki levyt ovat lainattavia, laina-aika on neljä viikkoa. CD-levyjen lisäksi lainattavissa on pieni määrä vinyylilevyjä.

Äänitteiden lisäksi Louna-kirjastojen kokoelmissa on laaja valikoima musiikkikirjallisuutta ja erilaisia nuotteja, kuten säveltäjäelämäkertoja, bändihistoriikkeja, laulukirjoja, eri soittimien soitonoppaita sekä helppoa ja vähän vaikeampaa soitto-ohjelmistoa niin klassisen kuin populaarinkin musiikin harrastajille. Kirjojen ja nuottien laina-aika on neljä viikkoa.

Jos huomaat puutteita kokoelmissamme, voit esittää hankintaehdotuksen verkossa tai paikan päällä.

Forssan kirjastossa voit myös digitoida LP-levyjä tai C-kasetteja CD-levylle. Katso tarkemmat digitointiohjeet täältä. Digitoinnin lisäksi voit myös kuunnella kirjaston kokoelmissa olevia äänitteitä, tai omia levyjä. Käytettävissäsi ovat niin CD-, C-kasetti kuin vinyylilevysoitinkin.

Soitonharjoittelu

Forssan kirjastotalon yläkerrassa on tila soittamisen ja laulamisen harjoitteluun. Huoneessa on piano. Akustisen kitaran saat käyttöösi kirjaston neuvonnasta. Voit ottaa mukaan myös oman soittimesi.

Varaa aika Forssan kirjaston neuvonnasta joko puhelimitse (03) 4141 5405, sähköpostilla kirjasto(at)forssa.fi tai paikan päällä.

Rockway

Rockway on verkkopalvelu, joka sisältää suomenkielisiä soiton- ja laulunopetuskursseja. Tarjolla on alkeiskursseja muun muassa kitarasta, bassosta ja rummuista.

Rockway on käytettävissä selaimella. Sujuva käyttö vaatii jatkuvan verkkoyhteyden.

Kurssin laina-aika on 14 vrk.

Kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Jos et tiedä PIN-koodiasi, saat sen mistä tahansa Louna-kirjastosta.

Rockwayn käyttö:

 • - pääset palveluun Rockway-kuvakkeesta tai alla olevasta linkistä
 • - voit selailla kurssitarjontaa kirjautumatta. Kurssin kuvaukseen pääset klikkaamalla kurssin kuvaketta
 • - lainataksesi kurssin, valitse ”Lainaa”. Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla
 • - ensimmäisellä lainauskerralla sinun on rekisteröidyttävä palveluun täyttämällä kirjautumislomakkeeseen nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tietoja käytetään kurssivarausten saapumisesta ja kurssien laina-ajan päättymisestä tiedottamiseen
 • - lainaamasi kurssit voit nähdä kohdasta ”Omat kurssit”
 • - kurssi palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä
 • - jos haluamasi kurssi on lainassa, voit varata sen painamalla ”Lisää itsesi jonoon” -painiketta
 • - käyttäjätilisi tiedot ja uloskirjautuminen näkyy sivuston oikean yläkulman valikossa

Rockway (avautuu uuteen välilehteen)

Naxos Music Library

Naxos-verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Louna-kirjastojen kirjastokorteilla tietokoneella tai mobiililaitteilla.

 • - pääset palveluun Naxos-kuvakkeesta tai alla olevasta linkistä
 • - kirjoita Enter passcode -kenttään kirjastokorttisi numero ja klikkaa Login-painiketta
 • - musiikin voit valita erilaisilla hauilla tai suoraan uutuustarjonnasta
 • - kuuntelujakson pituus on enintään kaksi tuntia
 • - kun lopetat, muista kirjautua ulos Log out -painikkeesta
 • - palvelua voi käyttää samanaikaisesti kolme kuuntelijaa
 • - jos et pääse kirjautumaan, yritä hetken kuluttua uudelleen, tai ota yhteyttä kirjastoosi

Naxos-musiikkikirjasto on laaja, jatkuvasti täydentyvä suoratoistopalvelu. NML sisältää pääosin uutta ja vanhempaa taidemusiikkia. Tarjolla olevia levymerkkejä ovat Naxosin lisäksi muun muassa Alba, BIS, Chandos, Decca ja Ondine.

Naxos Music Library (avautuu uuteen välilehteen)

Ohjeet Naxos-palvelun mobiilikäyttöön:

Naxos Music Library on käytettävissä useimmilla mobiililaitteilla suoraan selaimessa, samaan tapaan kuin tietokoneella käytettäessä. Palvelu toimii streaming- eli suoratoistotekniikalla, kappaleiden tallentaminen ei ole mahdollista.

Naxos Music Library -palvelusta on saatavilla myös mobiilisovellus (iOS ja Android), joka on ladattavissa iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta. Sovellus löytyy käyttämällä hakusanoja Naxos Music Library.

Mobiilisovelluksen käyttöönottoon tarvitset erillisen Naxos-tunnuksen. Jos sinulla on jo henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus/salasana -yhdistelmä Naxos-palveluun, se toimii mobiilisovellukseen kirjautuessa ilman alla olevia toimenpiteitä.

Käyttäjätunnuksien luominen Naxos-palveluihin tapahtuu seuraavasti:

 • - Kirjaudu Naxos-palveluun tällä sivulla olevan Naxos-kuvakkeen tai linkin kautta kirjastokorttinumerollasi.
 • - Klikkaa ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn etusivulla.
 • - Paina ”sign up” -painiketta.
 • - Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin NML-palveluun oman sähköpostiosoitteesi avulla.
 • - Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköposti-osoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. 

Tämän jälkeen voit käyttää Louna-kirjastojen Naxos-palvelua myös mobiilisovelluksen avulla. Kirjautuminen tapahtuu rekisteröinnin yhteydessä antamasi sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla.