Haku

Esteetön kirjasto

Jos painetun tekstin lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta, kirjastoista voi lainata isotekstisiä kirjoja ja selkokirjoja sekä äänikirjoja. Lisäksi pyrimme varustamaan kirjastoja toiveiden mukaan lukemista helpottavilla apuvälineillä.

Kirjaston kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelulla tarkoitetaan kirjastoaineiston tuomista asiakkaalle kotiin.

Kotipalvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden, tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa.

Palvelua haluava, hänen omaisensa tai hoitajansa voi ottaa yhteyttä omaan Louna-kirjastoonsa. Kirjastojen yhteystiedot löydät yhteystietosivulta tai sivun yläosan Tietoa meistä -valikon alta. Yhteydenoton perusteella sovitaan haastattelusta, jossa kartoitetaan asiakkaan toivomukset niin lainojen sisällön kuin muodon suhteen. Haastattelun perusteella kirjaston henkilökunta valitsee asiakkaalle lukemista, musiikkia, äänikirjoja tai muuta kirjastoaineistoa.

Aineisto toimitetaan kotiin neljän viikon välein. Kotipalveluasiakasta koskevat Louna-kirjastojen käyttösäännöt. Palvelu on maksutonta.

Kysy lisää kirjastostasi.

Celian palvelut

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Voit lainata Celian äänikirjoja kirjastostasi tai rekisteröityä siellä suoraan Celian asiakkaaksi. Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Lisätietoja Celian äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä.

Viittomakielisen kirjaston etusivulle.