Haku

Louna.finna.fi-verkkopalvelun saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten louna.finna.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Palvelun louna.finna.fi sisältöjen ja aineistojen saavutettavuudesta vastaa Forssan kaupunginkirjasto. Käyttöliittymän saavutettavuudesta vastaa Kansalliskirjasto.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkopalvelussa on joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme 14 päivän kuluessa.

Voit ottaa yhteyttä verkkolomakkeella. Valitse palautteen aiheeksi Verkkokirjasto.

Voit myös ilmoittaa asiasta sähköpostitse osoitteeseen kirjasto(at)forssa.fi

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkopalvelu ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia:

  • - Näppäimistökohdistin ei erotu kaikkialla sivustolla. Erityisesti tummilla otsikkoalueilla. (WCAG 2.4.7)
  • - Valikosta ei voi päätellä, millä sivulla ollaan, koska valikko on suljettuna. Sivuilla on kuitenkin näkyvissä ns. murupolku, joka kertoo käyttäjälle, missä kohdassa sivustoa kulloinkin ollaan. (WCAG 3.2.3)
  • - Palautelomakkeen kenttien pakollisuutta ei ilmoiteta apuvälineille lomakkeen muokkaustilassa. Joissain muissa lomakkeissa muokkaustilassa ei lueta kysymyksiä tai muita ohjeita. Lisäksi joistain kentistä puuttuvat nimilaput. (WCAG 3.3.2)
  • - Kaikilla sivuston elementeillä ei ole kunnollista roolia. Lisäksi sivustolla on elementtejä, jotka eivät toimi oletetusti (esim. alavalikot) eikä muutoksista tule ilmoitusta apuvälineille. (WCAG 4.1.2)
  • - Kaikkiin toiminnallisiin kohteisiin ei pääse näppäimistöllä. (WCAG 2.1.1)
  • - Apuvälineen käyttäjälle ei lueta viestejä, jotka tulevat näytölle virheen sattuessa tai tehtävän onnistuessa. (WCAG 4.1.3)

Tässä listatut puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkopalvelu on julkaistu 9.1.2019.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 22.1.2021.

Selostetta on päivitetty viimeksi 9.2.2023.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto